Menü

Alitalia

Advertisement

Alitalia speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

Tudjon meg többet a(z) Alitalia-ról/ről

Alitalia

Az Alitalia az olasz nemzeti légitársaság, a világon a tizenkilencedik. Székhelye a Leonardo da Vinci Róma-Fiumicino repülőtéren található. 1946-ban jött létre a társaság Alitalia – Linee Aeree Italiane néven. 2008-as csődje után befektetők egy csoportja és az LCC Air One vette meg . 
A légitársaság a világ 90 pontjára viszi el utasait, valamint a SkyTeam közvetítésével még további helyekre. 2001 óta tagja az említett légiszövetségnek.

Poggyász

Az Alitalia légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak az Alitalia Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Az Alitalia repülőin négy foglalási osztály működik.
Classica vagyis a turista osztály. Az Airbus A330s és B777 fedélzetén szórakozási rendszer áll az utasok részére. A repülőről gond nélkül híható a Föld valamint bármely utas aki ugyanazon a repülőn tartózkodik elég ha az ülésén található számot kiválasztja. Az utasok 23 kg-ig feladott poggyászt adhatnak fel a repülőre valamint kézipoggyászt 8 kg-ig a megadott méretek alapján.
A Classica Plus csomagban 2  egyenként 23 kg-os feladott poggyászt lehet feladni a repülőre. Ezenkívül az utasok elsőbbségi felszállást vehetnek igénybe, ergonomikus ülések amelyek 40%-kal több helyet adnak a lábaknak valamint alvásra adnak lehetőséget.
Amennyiben az Ottima Business osztályra vált jegyet speciális Alitalia és Sky Team várókban várhat a repülőjére. Az utasok külön kapukon mennek át. A feladott poggyász 2 db egyenként 32 kg nagyságú csomag lehet. A fedélzeten bőr ülések és több lábhely várja az utasokat.
A Magnifica Business osztály a legnagyobbb kényelmet biztosítja- a székek masszázs funkcióval felszereltek valamint teljesen ággyá alakíthatóak.

Online check-in

Az online check-in a tervezett indulás előtti 24. óráig elérhető. Ekkor kiválaszthatja a helyét a repülőn valamint extra csomagot vásárolhat, vagy kérheti hogy több helye legyen a repülőn a lábának. Az online check-in nem lehetséges felnőtt kísérő nélkül utazó gyermekek számára, vagy azon utasoknak akik különleges bánásmódot igényelnek valamint a Kairóból, Rio de Janeiroból, Sao Pauloból, Tripoliból, Tuniszból utazóknak. A Moszkvába, Szent Pétervárra és Tripolisba utazóknak sem.

Flotta

Az Alitalia légitársaság flottája az egyik legfiatalabb a világon a gépek átlagéletkora 7 év. 140 repülőjük között megtalálhatóak a Boeing B777-esek és az Airbus A330.

Róma-Fiumicino (Leonardo da Vinci) Repülőtér

A repülőtéren található az Alitalia légitársaság bázisa. A repülőtér 35 km-re dél-nyugatra található Róma történelmi belvárosától. A 6. legnagyobb repülőtér Európában kb. 36 millió utast szolgál ki évente.
A repülőtérnek 4 terminálja van: T1 az Alitalia valamint a Schengeni övezeti Sky Team, Lux Air es Air Italy légitársaságok számára fenntartva. A T2 terminál pedig fapados légitársaságoknak, a T3 a nemzetközi járatoknak a T5 pedig az Amerikába és Izraelbe tartó járatoknak van fenntartva.

Ételek

Az Alitalia légitársaság ételei a legjobbak között vannak. A "Global Traveler" 2010,2011,2012-ben és 2013-ban a "Legjobb Repülő Konyha" díját adta át nekik.
A turista osztályon az utasok meleg ételt kapnak, harapnivalót vagy reggelit az út hosszúságától függően. A jegy árában foglaltatik a welcome drink, meleg törölközök kézmosáshoz, soft drinkek, borok a legjobb olasz borászatokból valamint a meleg italok.
A business osztály menüjét a tradicionális olasz konyha ihlette az évszakok változásának figyelembe vételével.
Amennyiben a Magnifica Class osztályon utazik az utas akkor kulináris kirándulásra viszik. Tradicionális olasz ételeket szolgálnak fel a legjobb olasz borokkal.

Extra szolgáltatások

Amennyiben turista osztályon utazik megveheti a nagyobb lábtér lehetőségét. Az online check-in alatt néhány extra szolgáltatás megvásárolható jutányosabb áron.
Azon utasoknak akiknek segítségre van szükségük azt a 48. óráig az indulás előtt jelezniük kell. Amennyiben 3 hónapnál idősebb állatokkal utaznak akkor a felszállás előbb a szükséges dokumentumokkal legalább 90 perccel kérjük jelenjenek meg a repülőtéren.