Menü

Air Baltic

Air Baltic speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Get to know more about Air Baltic

Air Baltic

Az Air Baltic Lettország nemzeti légitársasága, fapados járatokat üzemeltet. A piacon 1995 augusztus 28-a óta van jelen,  a lett állam és a Skandináv Légitársaság, a SAS, közös vállalataként jött létre. Az Air Baltic első utasszállító járatára ugyanezen év október 1-én került sor Saab 340-es repülőgéppel. 1999 óta részvénytársaságként működik. Tíz évvel később a SAS összes cégrészvényét eladta. 2011-ben a cég jelentős pénzügyi válságon ment át. Részvényesek beavatkozásával sikerült elkerülni a csődöt. 

Az Air Baltic nem tagja egyetlen légiszövetségnek sem, de több Star Alliance-, SkyTeam- és OneWorldtaggal is együttműködik. Jelenleg az Air Baltic légitársaság 60 közvetlen járattal rendelkezik Rigából.

Poggyász

Az Air Baltic légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak az Air Baltic Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Az Air Baltic légitársaságná turista és business osztályon utazhat.
A turista osztályon extra kényelmi szolgáltatások nélkül lehet utazni. Az utasoknak extra költséggel választhatnak a fedélzeti menüből.
A business osztály utasai háromfogásos ebédet kapnak, ingyenes drinkeket és kávét, valamint olvashatják a legújabb újságokat és folyóiratokat.

Online check-in

Amennyiben az Air Baltic légitársaságot választja az online check-in az indulás előtti 72. órától legkésőbb a tervezett indulás előtti 1 óráig elérhető.

Flotta

A Air Baltik légitársaság flottája 25 repülőből áll (Boeing 737-300, 737-500, 757-200, Bombardier CS300, Bombardier Dash 8 Q400 NextGen). A repülőgépek átlagéletkora 12,9 év.

Repülőtér Riga

A rigai nemzetközi repülőtér 10 km-re található a fővárostól. A terminál épületében autóbérlő cégek  valamint, boltok, bárok éttermek és kávéházak foglalnak helyet. Minden terminálban valamint a repülőtér területén elhelyezett pontokban az Internet hozzáférés megoldott.

Ételek

A turista osztályon az utasoknak lehetőségük van arra, hogy ételeket és italokat vásároljanak a fedélzeten. A business osztályon utazóknak mindez ingyen jár.

Extra szolgáltatások

A fedélzeten az út során nyitva van az airBalricShop. A repülőn a hely foglalására lehetőség van.