Menü

Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Get to know more about Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle

A Norwegian norvég fapados légitársaság Skandinávia legnagyobb ilyen cége. Hatáskörébe belföldi járatok és Norvégia, valamint több Európai légikikötő közötti járat tartozik, valamint távolsági járatok pl. az USA-ba (New York-ba, Los Angeles-be és Fort Lauderdale-ba) valamint Tel -Aviv-be. 
A légitársaság története 1967-re nyúlik vissza. Az első járatok a Busy Bee Airservice nevet viselték. Az évek során a társaság neve és szolgáltatásainak funkciója megváltozott, 1993-ban csődöt jelentett be. 2002-ben született újjá, azóta a jelenlegi néven működik. A Norwegian székhelye Oslo környezetében helyezkedik el, Fornebuban, azonban főkikötője Oslo-Gerdermoen. 

Poggyász

A Norwegian légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Norwegian Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Amennyiben a Norwegian légitársasággal utazik lehetősége van a kedvenc helyét a repülőn kiválasztani. Ez a lehetőség akkor létezik ha a Flex, Premium  vagy a Premium Flex csomaggal utazik. Az ülőhely lefoglalása legkésőbb az indulás előtti 25. óráig lehetséges.
Ezenkívül olyan ülőhely lefoglalására is lehetőség van ahol több helye van a lábának. Ezek a helyek a vészkijárat mellett találhatóak ugyanakkor a mozgáskorlátozott emberek számára vannak fenntartva. Az indulás előtt legkésőbb 48. óráig lehetőség van egy ilyen helyet más indokokból (kényelem, egészségügyi okok) lefoglalni.
A hosszú utak alatt a legjobb ha a Premium osztályt választja amelyben kényelmes fotelen ülhet ahol több hely van a lábának, ingyenes drinkeket kaphat, háromfogásos ebédet ebben italokat is valamint reggelit.
A Premium osztály jegyárába a helyfoglalás ára már benne van. Amennyiben a LowFare vagy Flex csomagokkal utazik gond nélkül változtathatja a foglalását és változtathat Premium csomagra. A Premium csomagban hosszú utakon ingyenesen pokróc és fejhallható áll az utasok rendelkezésére, a turista osztályon mindezért fizetni kell.

Online check-in

Amennyiben Lengyelországból indul a Norwegian légitársaság járatain úgy sajnos nem tudja az online check-in szolgáltatást igénybe venni. A check-in pultoknál valamint az automatáknál továbbra is ingyenesen checkolhat be.

Flotta

A norvég légitársaság flottája 93 repülőből áll melyből 7 Boeing 787-8-as, 84 84 Boeing 737-800W és 2  Boeingów 737-300-as.

Osló-Gardermoen repülőtér

A nemzetközi repülőtér a Norwegian Airlines bázis repülőtere. Ullensaker megyében található kb. 48 km-re északra a norvég fővárostól. Ez a repülőtér Norvégia legforgalmasabb repülőtere.
A terminál épületében kaptak helyet az autókölcsönzők, több bolt (néhány tax free), ezenkívül több bár, étterem és kávézó. A repülőtér területén ingyenes wifi működik.

Ételek

A Norwegian légitársaság ingyenes étkezést biztosít a fedélzeten, az utazás során italokat és harapnivalókat árusítanak. Hosszú utakon a Prémium jegyek árában vannak benne a drinkek a reggeli és a vacsora amely három fogásból áll valamint az italok.

Extra szolgáltatások

A Norwegian olcsó légitársaság elsőként ajánlja utasai számára a szélessávú Internetet Európában. Az ingyenes Wifi 2014 márciusa óta elérhető majdnem minden Boeing 737-800 fedélzetén. A Wifi használata a 10 000 láb magasság elérése után lehetséges (kb. 3 km).