Menü

Eurowings

Eurowings speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Get to know more about Eurowings

Eurowings

Az Eurowings német légifuvarozó, melynek tulajdonosa az ország legnagyobb légitársaságága, a Lufthansa. 1993-ban, két kisebb, regionális légitársaság – a Nurnberger Flugdienst és a Reise- und Industrieflug –  összeolvadásával alakult meg.
Eurowings néven, 1994-ben kezdte meg működését. Az első járat Nurembergből Párizsba repült. Kezdetben a flotta főleg ATR 42-es és 72-es gépekből állt, később Bae 146-os utasszálítókkal, ezt követően pedig Airbus A320 és A310 típusú gépekkel bővült.
2001-ben a Lufthansa érdekeltséget szerzett az Eurowingsben, majd 2009-től a légitársaság teljes tulajdonosa lett. Azóta az Eurowings a Lufthansa és fapados légitársasága, a Germanwings szolgáltatója. Főleg Hamburgból és Düsseldorfból szállítja az utasokat számos német és más európai városba. Három lengyel városba is kínál utakat: Varsóba, Wroclawba és Krakkóba.
Az Eurowings Európában összesen 34 desztinációt kínál, valamint 2015 ősze óta néhány távolabbi célállomásra, mint például Floridába, Dél-Afrikába és az Indiai-óceáni szigetekre is üzemeltet járatokat.

Csomagok

Az Eurowings gépeire felvihető kézipoggyász, de mérete nem haladhatja meg a szabályzatban rögzített súlyt és méretet. A kézipoggyászra vonatkozó pontos limit a foglalási osztálytól és a célállomástól függ. A feladott poggyászra is vonatkoznak méret- és a súlykorlátozások. Ezek szintén a foglalási osztálytól és az útvonaltól függenek.

A foglalási osztályok

Az Eurowings légitársaság minden utas számára a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítja, azonban bizonyos szolgáltatások változnak annak tükrében, hogy az adott úton a Lufthansa vagy a Germanwings a szállító.
A Lufthansa 4 különböző osztályt kínál az utazáshoz: Economy, Premium, Economy Business és First Class.
A Germanwings utasai három árkategória közül választhatnak. A BASIC kategória kínálja a legolcsóbb jegyet, mely csak az út árát tartalmazza, a kiegészítő szolgáltatások külön díj ellenében vehetők igénybe. A SMART díjszabás szabadidős és üzleti utasoknak is olcsó jegyeket kínál, melyek néhány extra szolgáltatást (például kényelmesebb ülés) is magukba foglalnak. A BEST kategóriába tartozó jegyek a legigényesebb utasok számára is kiváló megoldást nyújtanak. Ezek a jegyek olyan kényelmi szolgáltatásokat biztosítanak, mint például az exkluzív, ággyá alakítható ülések és a nagyobb lábtér.

Online check-in

Az Eurowings (amikor a Germanwings neve alatt repül) az online check-in kényelmét nyújtja utasainak legkorábban 72, legkésőbb 3 órával az indulás előtt.  A legtöbb német indulási repülőtéren akár 30 perccel a gép tervezett indulása előtt is lehetőség van az online check-in elvégzésére. A Lufthansa járatán történő utazáskor 23 órával az indulás előtt kezdhető meg az online check-in.

A flotta

Az Eurowings korábban Bombardier CRJ900 típusú gépeket üzemeltetett, de manapság a flotta legnagyobb részét Airbus A319, A320 és A330 gépek teszik ki. Néhány útvonalon a légitársaság Boeing 767-300ER gépet is használ. Az Eurowings folytatja flottája korszerűsítését és egységesítését: 23 Bombardier gépét Airbus A320-ra cseréli, melyek kétszer akkorák, mint elődeik. Az Eurowings flotta legnagyobb repülőgépe az Airbus A330-200-as, amely akár 335 utasnak is helyet biztosít.

A düsseldorfi repülőtér

A Düsseldorfi Nemzetközi Repülőtér a legnagyobb és legnépszerűbb repülőtér a Rajna-vidéken. 7 kilométerre helyezkedik el Düsseldorf városközpontjától. A repülőtéren számos étterem, bár, kávézó, üzlet, és autókölcsönző található. Ezen kívül ingyenes Wi-Fi hálózatot is biztosít az utasok számára.

Fedélzeti étkezés

Az Eurowings (amennyiben a Germanwings neve alatt repül) biztosítja a fedélzeti étkezés lehetőségét az utasoknak, de szolgáltatások a foglalási osztálynak megfelelően különbözőek.
A BEST díjszabással utazók étel- és italfogysztását a jegyük ára magába foglalja. A SMART jeggyel rendelkező utasok számára egy palack vizet és ízletes uzsonnát biztosítunk. A BASIC jeggyel utazók a fedélzeten vásárolhatnak ételt és italt a SkyBistro menüjéből.
A Lufthansa, mint nemzeti légitársaság, éttermi színvonalú fogásokat kínál a fedélzeten.

További szolgáltatások

A BASIC jeggyel utazó utasok az Eurowings/Germanwings járatain találnak konnektorokat elektromos eszközeikhez, valamint hozzáférést biztosítunk számukra a szórakoztató tartalmakhoz és az ingyenes WIFI hálózathoz a fedélzeten.