Menü

Air Serbia

Air Serbia speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Get to know more about Air Serbia

Air Serbia

Az Air Serbia légitársaság Szerbia legjelentősebb és legnagyobb ilyen cége, a világ egyik legidősebb társasága. 1927 június 17-én alapították meg a céget Aeroput néven, 1947-ben Yugoslav Airlinesra változtatták a nevét, majd 2003-ban Jat Airlinesra. 
10 évvel később az Etihad Airways, Jat Airways és a szerb kormány között kötött szerződés értelmében Air Serbia néven keltették új életre. A társaság utasszállítással, áruszállítással és charterezéssel is foglalkozik. Úthálózataik 30 légikikötőjét a Földközi-tenger térsége teszi ki, az Etihad Airwayszel code share járatokat is működtetnek Ázsiába, Dél- és Észak-Amerikába valamint Ausztráliába. A cég a német Air Berlin légitársasággal is együttműködik.

Poggyász

Az Air Serbia légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak az Air Serbia Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Az Air Serbia repülőin turista és business osztályon lehet utazni.
A turista osztályon az útvonaltól függően szolgálnak fel ételeket.
A business osztályon szórakoztató rendszer üzemel, az utasok a reptéren lévő speciális business várókat használhatják, valamint elsőbbségi felszállás a repülőre az igénybevehető szolgáltatások szerves része.

Online check-in

Nincs lehetőség az online check-inre, csak a repülőtéren lehetséges.

Flotta

Az Air Serbia légitársaság flottája 4 Boeing 737-800, 3 ATR 72-200, 2 ATR-72-500 és 8 Airbus A319-es valamint 2 Airbus 320-as repülőgépből áll.

Repülőtér Belgrád,

A belgrádi nemzetközi repülőtér 18 km-re nyugatra található a szerb fővárostól. A terminál épületében bárok, éttermek, boltok valamint autóbérlők találhatóak.

Ételek

Turista osztályon rövid távon a légitársaság harapnivalókat és forró italokat szolgál fel. Amennyiben az út 2-3 óráig tart az utasok hideg harapnivaló és főétel valamint ingyenes bár szerviz közül választhatnak. 3 óra feletti utakon az utasok főételt választhatnak a menüből.
Business osztályon rövid utakon aperitifet szolgálnak fel. Amennyiben az út 1-2 óra között van az utasok a menüből választhatnak ételt. Hosszabb utak esetében az utasoknak 3 fogásos ebédet szolgálnak fel.
Az Air Serbia légitársaság külön kérésre speciális ételeket is készít, feltétele viszont hogy legalább az indulás előtti 24. óráig erről a légitársaságot informálni kell.

Extra szolgáltatások

Amennyiben az Air Serbia légitársaság business osztályán utazik, filmeket nézhet 20 tévé csatornából válogathat, 8 lokális szerb csatorna pl. vígjáték, audiobookok és 12 játék közül választhat. Az Airbus 319 fedélzetén az utasok iPADot használhatnak.