Menü

Air Malta

Air Malta speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Get to know more about Air Malta

Air Malta

Az Air Malta Málta nemzeti légitársasága. 1973 március 21-én alapította a máltai parlament. 1974  április 1-e óta két Boeing 720-as B repülővel indított járatokat, amelyeket a Pakistan International Airinestől bérelt. Elindította nemzetközi járatait Londonba, Rómába, Párizsba, Frankfurtba, Manchesterbe és Trypolisba. A légitársaság mindmáig a máltai kormány tulajdonában van.
2002 júniusától a máltai cég a Lufthansa Technik AG-vel kezdett együttműködni, akik a repülőgépek technikai vizsgálatával foglalkoznak. Az Air Maltához tartozik a Shield Insurance Company (Guernsey) Ltd. biztosító társaság. A légitársaság az Air Malta Group fontos tagja, ide tartozik a Holiday Malta máltai tour-operátor is. Amint 2004-ben Málta az Európai Unió tagja lett a nemzeti légitársaság kibővítette desztinációs hálózatát Európa belseje felé nyitva. Kontinensünk és a Földközi-tenger 35 repterén kívül a légitársaság a Közel-Keletre és Észak-Amerikába is indít járatokat, beleértve több charterjáratot is.

Poggyász

Az Air Malta légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Air Malta légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Az Air Malta légitársaságnál turista és business osztályon utazhat.
A turista osztály Flexi lehetőségével az utasok előre kiválaszthatják helyüket a repülőn valamint megváltoztathatják indulásuk dátumát vagy akár törölhetik is azt.
A business osztály Flexi lehetőségével az utasok térítésmentesen megváltoztathatják a repülőútjuk dátumát vagy akár törölhetik is azt. A business osztály utasai elsőként mehetnek át a biztonsági ellenőrzésen, a repülő indulása előtt külön váróban pihenhetnek.  A repülőn az ülésekhez asztalok is tartoznak,a fedélzeten külön elkülönített kabint használhatnak ahol nagyobb hely jut a lábaiknak.

Online check-in

Lehetséges max. 45 perccel a tervezett indulás előtt.

Flotta

Az Air Malta légitársaság 10 repülőgépből álló flottája Airbus A319-100 és A320-200 repülőből áll

Málta Repülőtér

A máltai repülőtér az egyetlen repülőtér az országban. 1 km-re keletre található Luqa városától és 5 km-re DNY-ra Vallett városától. A repülőtér területén több bár, étterem, kávézó és bolt működik ezenkívül elérhető még a Wifi.

Ételek

Az Air Malta légitársaság business osztályán utazóknak speciális menüt szolgálnak fel az ételeket a világ konyhái ihletik és helyi borkülönlegességeket szolgálnak fel melléjük. Ezenkívül ingyenes italt kapnak többek között pezsgőt is.

Extra szolgáltatások

Az Air Malta légitársaság utasai minden útjukon pontokat gyűjthetnek a megtett mérföldek alapján, a pontos szabályzat a foglalási osztálytól függ.