Menü

Aeroflot

Aeroflot speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Get to know more about Aeroflot

Aeroflot

Az Aeroflot Oroszország nemzeti és egyben legnagyobb légitársasága. Hivatalosan a cég 1923 óta létezik. A Szovjetunió idején az ország egyetlen ilyen vállalata volt, a világ legnagyobb légitársaságának számított. 1971-ben a céget az IATA struktúra szerint formálták át, 9 évvel később a XXII. moszkvai Olimpiai játékok résztvevőinek hivatalos utasszállítója volt. Ebből az alkalomból építették meg az új, Seremetyjevói 2 nemzetközi repülőteret.
Amikor a Szovjetunió darabjaira hullott, akkor Oroszország és az utódállamok területén több független repülési cég is létrejött, az Aeroflot vállalat maradványaiból mintegy 300-500 helyi és regionális légitársaság alakult meg. Ezután a cég részvénytársasággá változott. 2006 óta az Aeroflot a SkyTeam légiszövetség tagja.
Ma az orosz légitársaság az élen van konkurenciáival szemben, ha azt nézzük, hogy 50 ország összesen közel 100 úti céljára visz utasokat. Tevékenységük lefedi Európát, Ázsiát, Afrikát a Közel-Keletet és Dél-Amerikát. Járatai Budapestet is érintik.

Poggyász

Az Aeroflot légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Aeroflot Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A turista osztály utasai serek audió és videó program közül választhatnak, rádióprogramok, TV és filmek állnak rendelkezésre.
A business osztályon a fentieken kívül audió könyvek és játékok közül is választhat az utas.
Minden osztály utasai számára elérhető a vásárlás a fedélzeti tax free boltban. A különbség a turista a business és a prémium osztályok között az utazás klnyelmében van. pl. az ülésk távolságában. Ezenkívül a business és a prémium osztályokban porcelán tányérokon szolgálják fel az ételt.

Online check-in

Amennyiben az Aeroflot járatán utazik akkor az online check-in a tervezett indulás előtti 24. órától az indulás előtti 90. percig lehetséges. Ez a szolgáltatás az indulás előtti 45. percig elérhető. Amennyiben az Aeroflot légitársaságot választja mobil app segítségével is becheckolhat. Ezután kérjük a repülőtéren jelenjen meg, hogy a repülőjegyét kinyomtassák. Az online check-in nem lehetséges az USA valamint India repülőtereiről. Amennyiben 2 éven aluli gyermekkel utazik az online check-in nem elérhető.

Flotta

Az orosz légitársaság flottája 150 repülőből áll (Airbus 319-100, A320-200, A321-200, A330-200, A330-300, Boeing 737-800, Boeing 777-300ER, Suchoj SuperJet 100-95B). A repülőgépek átlagéletkora nem egész 4 év.

Moszkva-Seremetyevó Repülőtér

A nemzetközi repülőtér Moszkvától délre található. 2008-ban a moszkvai Domodiewo repülőtér átvette az első helyet a kiszolgált utasok létszámát tekintve. Ennek ellenére a repülőtér továbbra is Moszkva legfontosabb repülőtere maradt.

Ételek

Az Aeroflot légitársaságnál az útvonal függvényében 4 ételt szolgálnak fel, ebből két ételt melegen. Ezenkívül az út során ingyenes gyümölcsleveket és soft drinkeket szolgálnak fel az utasoknak. Az alkoholok mint a bor, sör és a vodka a fedélzeten megvásárolhatóak. Kérésre vegetáriánus és cukorbeteg menüt is felszolgálnak.