Menü

easyJet - olcsó repülőjegy az eSky

Advertisement

easyJet speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

Get to know more about easyJet

easyJet

Az easyJet brit fapados légitársaság. Mérete alapján a világ harmadik, Európa második legnagyobb légitársasága. 
Az easyJetet 1955-ben hozta létre egy görög-ciprusi üzletemben, Stelios Haji-Ionnou. Eleinte a légitársaság két leasingelt Boeing 737-200-as repülőgéppel működött, ezek két belföldi vonalat szolgáltak ki a London Luton reptérről Edinbourgba és Glasgow-ba. Az első nemzetközi útját a légitársaság 1997 októberében tette meg Londonból Amszterdamba. 
Ma az easyJet bel- és külföldi járatokat is üzemeltet, összesen 32 Európai és Észak-Afrikai országba 600 vonalon. Magyarországon a légitársaság Budapesten rendelkezik járatokkal. A társaság legtöbb célpontján a városközponthoz közelebbi reptereket használja. 
Az easyJet brit fapados légitársaság székhelye a London Luton reptéren található. Ezen kívül a cég kontinensünkön 24 bázissal rendelkezik, a legnagyobb a Londonhoz közeli Gatwick reptéren van.

Poggyász

Az easyJet légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak az easyJet Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A Standard tarifa semmilyen extra nem biztosít semmilyen extra szolgáltatást.

Azon utasok akik az easyJet Flexi szolgáltatást megvásárolják változtathatják a foglalásuk feltételeit. Ezenkívül gyorsabban felmehetnek a fedélzetre valamint elsőbbséggel adhatják le a csomagjaikat.

Online check-in

Az online check-in 30 nap és 2 óra között lehetséges a tervezett indulás előtt. Ezután kérjük nyomtassa ki a felszállókártyáját. Amennyiben a repülőtéren van rá lehetőség hogy beolvassák az információt a mobiltelefonjáról úgy arra is letöltheti nyomtatás nélkül.

Flotta

A brit légitársaság flottája több mint 200 repülőből áll, melyek közé Airbus A319-100, A320-200 és Boeing 737-200 repülőgépek tartoznak többségük nem idősebb mint 3,5 éves.

London-Luton Repülőtér

A nemzetközi repülőtér 4 km-re található Luton központjától és kb. 55 km-re ÉNY-ra a brit fővárostól. Nagy Brittania negyedik legnagyobb repülőtere. A repülőtéren kávézók, éttermek, boltok (tax free) és autóbérlők találhatóak. Ingyenes Wifi hozzáférés biztosított, valamint Internet kávézók szolgáltatásait is igénybe lehet venni.

Ételek

A repülőút során az easyJet nem szolgál fel ingyenes ételeket. Külön térítés ellenében megvásárolhatóak az ételek.

Extra szolgáltatások

Az utasok a repülőút során ebédelhetnek az easyKiosk alkalmazást használva vagy kozmetikai cikkeket, emlékeket vásárolhatnak a fedélzeti boltban.