Menü

Keressen járatokat Afganisztánból Németországba

Németország

 • Köln
 • Hamburg
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: német
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Egy toleráns város

  Az LGBT közösség világszerte egyik legnagyobb - és Németországban a legnagyobb - eseménye, a Christopher Street Day, Kölnben kerül megrendezésre.

 • A kölnivíz otthona

  Ennek a különleges parfümnek a gyártása a 18. században kezdődött. Receptje a mai napig titkos, a kölnivíz gyártása mindmáig az eredeti formulát elkészítő mester családjának a kezében van.

 • Rekordszámú kocsma

  Kölnben körülbelül 3000 kocsma közül lehet válogatni, mely alapján a város első helyen áll Németországban az egy főre jutó kocsmák tekintetében. 

Mit érdemes megnézni Kölnben?

Köln a negyedik legnépesebb város Németországban, és Észak-Rajna-Vesztfália kulturális és gazdasági központja. Egyike a legrégebbi német városoknak melyet időszámításunk szerint 50-ben alapított Agrippina császárné. A városnak fontos szerep jutott a Római Birodalomban. A 18-19. század fordulóján Köln 20 évre egyesült Franciaországgal.

1815-ben a város egyesült Poroszországgal, és lévén hogy ekkoriban zajlott az ipari forradalom, fontos szállítmányozási és ipari központtá vált. Köln súlyosan megsérült a második világháború során, a becslések szerint 260 bombatalálat érte. A város újjáépítése a 20. század végéig tartott, és ez alatt az idő alatt jelentősen növekedett a népessége is.

A város sporthoz köthető nevezetessége az FC Köln klub, mely az 50 ezres befogadóképességű Rhein Energie stadionban szokott hazai pályára lépni. A város különleges hangulatát a kicsi, otthonos bisztrók és sörfőzdék adják, melyek a főtér körül találhatók meg. A legismertebb helyi sör a Kölsch. Kellemes meglepetés az árakkal szembesülni Kölnben, mert egy ilyen nagy városhoz képest viszonylag alacsonyak.

Köln minden évben otthont ad egy karneválnak. Az ünnepi időszakot a helyiek az év ötödik évszakaként emlegetik. A színes jelmezek, a zene, a felvonulások hűen tükrözik a helyi nép temperamentumát. Az ünnepségek nemcsak a helyieket vonzzák, de számos turistát is. A buli a hamvazószerdát megelőző éjszaka ér véget a Nubbel bábu elégetésével, mely a bűnöktől való megtisztulást szimbolizálja.

A művészet szerelmeseinek mindenképpen meg kell látogatniuk a Ludwig Múzeumot, ahol olyan mesterek műveit lehet megcsodálni, mint Pablo Picasso vagy Andy Warhol. A csokoládémúzeumba is feltétlenül érdemes benézni. Akik pedig a lenyűgöző kilátásban szeretnének gyönyörködni, azoknak érdemes felkapaszkodniuk a Köln-Triangle felhőkarcoló tetejére, ahol nemcsak az egész város panorámája, de még Düsseldorf távoli látképe is elénk tárul.

Népszerű légitársaságok a(z) Afganisztán - Németország útvonalon