Menü

Keressen járatokat Afganisztánból Maldív-szigetekre

Maldív-szigetek

 • Male
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: maldív
  Időzóna: UTC +5
  Pénznem: maldív-szigeteki rúfia (MVR)

 • Nemzeti élénkítőszer

  A Maldív-szigeteken nem egy alkohol, hanem a supari (bételdió) a legnépszerűbb élvezeti cikk. Az emberek frissítő és stimuláló hatása miatt rágcsálják. Remek alternatívája a kávénak és a dohányféléknek.

 • Felszállás az óceán közepéről

  …ilyet nem lát mindennap. Jól kiépített infrastruktúra szolgálja a helyiek és a turisták kényelmét. Közigazgatásilag Maléhoz tartoznak a közeli szigetek is: Villingili, Hulhumale és Hulhule, amelyen a repülőtér is található.

 • A Maldív Hölgy

  Ha a Maldív-szigetekre látogat, ne felejtse el megkóstolni a Maldív Hölgyet, a gyümölcsökből és rumból készült legendás koktélt. Azon viszont ne lepődjön meg, hogy minden pultos a saját módján készíti el.

Látnivalók Maléban

Malé a Maldív-szigetek fővárosa és az egyetlen városi terület az Indiai-óceánban fekvő maldív szigetvilágban. A nagyjából két km hosszú és egy km széles szigethez tartozik repülőtér, kikötő, valamint sok modern városi építmény, például bevásárlócenterek, közigazgatási hivatalok és közösségi központok. Van még számos mecset is, köztük a Maldív-szigetek legöregebbje (a Malé Hukuru Miskiy a történelmi temetőjével), és itt kapott helyet a Sultan Park, az Elnöki Palota és a Nemzeti Múzeum is.

Malét gyalog is könnyen fel lehet fedezni, akár GPS-készülékkel vagy egy helyi idegenvezető felbérlésével. A szigeten kószálva keressük fel az utcai piacot, amelyen friss gyümölcsöket, zöldségeket és halat kínálnak. A Chaandanee Magu pedig a színes kelméivel, ékszereivel és fatárgyaival a legjobb hely szuvenírek beszerzésére.

A szigetvilágon belül minden sziget jól megközelíthető, és a régió földrajzi adottságai aktív kikapcsolódásra sarkallnak. Ez a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma. Búvárkodás, víz alatti túrák, horgászkirándulások – hogy csak néhány tevékenységet említsünk, amivel Maléban eltöltheti az időt. A körülmények szörfvitorlázásra és sárkányszörfözésre is kitűnőek. Ha ez nem lenne elég, delfineket, bálnákat és cápákat is nézhet nyílt óceánban, de bérelt hajóval is felfedezheti a part menti területeket.

A tonhal (minden formájában) a helyi konyha ékköve. Az egyéb népszerű finomságok között megtalálja a polipot, a Roshi kenyeret, a kókusztejjel és lime-mal tálalt halászlevet. Szinte az összes étteremben rendelhet a helyi specialitásból, amely rizsből, tonhalból és lencséből készül. Egy svédasztalos ebédhez nagyszerű hely a Citron by Lemongrass, ahol hallal és egyéb tengeri étkekkel kényeztetheti ízlelőbimbóit. Ha reggelizni vagy ebédelni szeretne, térjen be a finom fogásairól és mérsékelt árairól híres Sea House Maldivesba. A Maldív-szigetek híres az ízes desszertjeiről. Gyümölcsöt, salátákat, fagylaltot, palacsintát és frissen facsart gyümölcslevet kaphat például a Seagull Cafe House-ban.