Menü

Keressen járatokat Afganisztánból Amerikai Egyesült Államokba

Amerikai Egyesült Államok

 • Washington
 • Orlando
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: angol
  Időzóna: UTC-4 (nyár), UTC-5 (tél)
  Pénznem: amerikai dollár (USD)

 • "Az ördögűző" lépcsői

  Georgetownban található egy 1895-ben épült lépcső, mely szerepelt az "Az ördögűző" című film egyik jelenetében. Damien Karras, a filmbéli pap meghalt, miközben lezuhant róla.

 • Merénylet a színházban

  Az 511 10th Street alatt álló Ford's színház 1863-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Két évvel később itt gyilkolták meg Abraham Lincoln-t. A színház a mai napig működik.

 • 125 millió kiállítási tárgy

  A Természettörténeti Múzeumot 1910-ben alapították, és 125 millió kiállítási darabot őriznek: állatok, növények, kövületek, ásványok, kövek, meteoritok és az emberi kultúra tárgyi emlékei találhatók itt. 

Mit érdemes megnézni Washingtonban?

Washington D.C. (District Columbia) az Amerikai Egyesült Államok keleti részén található. 1790-ben vált az ország fővárosává. Az első európaiak 17. századi érkezésekor a területet Nacotchtank indiánok népesítették be. Évtizedekkel későbbre az őslakos indiánokat majdnem teljesen elűzték a európai telepesek.

A várost a semmiből építették fel a megműveletlen földeken. Az utcák elrendezését a barokk kor ihlette, így a terekről széles sugárutak futnak szét legyező alakban. Mikor 1910-ben az első felhőkarcolók elkezdtek megjelenni a város horizontján, életbe léptettek egy törvényt, mely kimondta, hogy egy épület nem lehet magasabb, mint hat méter plusz annak az utcának a szélessége, melyen áll. Ennek köszönhetően a város kiterjedt, és harmonikus látványt nyújt.

Városnéző sétánk során kihagyhatatlan látnivalók a Fehér Ház, melyet csak kívülről tekinthetünk meg, a neogótikus Washingtoni Nemzeti Katedrális, melynek befejezése 83 évbe telt,  a Thomas Jefferson-emlékmű, a Capitolium, mely az amerikai törvényhozás székhelye, a Lincoln emlékmű és a közelben található Vietnámi Veteránok Emlékműve.

Ha sétálni van kedvünk, vegyük az irányt az East Capitol Street felé, mely nyugati és keleti irányban halad a Lincoln parkból. Az utcán haladva sok gyönyörűen megőrzött, díszes 19. századi lakóházat láthatunk. Egész Amerika konyhája a világ különböző ízeit ötvözi, és ez alól Washington sem jelent kivételt. Legalább egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia egy utcai árusnál vásárolt hot dogot. További kihagyhatatlan fogások a Ben's Chili Bowl-ban felszolgált hot dog és hamburger. A Lincoln's Waffle Shop gofrijai és palacsintái igazi kényeztetést jelentenek. Ha indiai ízekre vágyunk, a 633 D utcában található Rasika a legjobb választás. Amerikai stílusú romantikus vacsorára vágyik? Az 1789 étterem Georgetownban mindent tud, ami egy romantikus estéhez kell: kellemes hangulat, régi bútorok, szépséges teríték és finom ételek.