Menü

Keressen járatokat Albániából Bulgáriába

Bulgária

 • Plovdiv
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: bolgár
  Időzóna: UTC+3 (nyár), UTC+2 (tél)
  Pénznem: bolgár leva (BGN)

 • Vezetett túrák ingyen

  Mindenkinek lehetősége van ingyenes, vezetett gyalogtúrán részt vennie Plovdivban. Ha beszél angolul, csak jelenjen meg 11 vagy 18 órakor (májustól szeptemberig), vagy 14 órakor (októbertől áprilisig) a Sztefan Sztambolov 1. szám alatt található Városházánál.

 • Mindig online

  Nem féljen attól, hogy Plovdivban megszakad a kapcsolata, mivel a bulgáriai internet a leggyorsabb Európában. A helyi éttermekben és kávézókban ingyenes Wi-Fi és 30Mbps sebességű internet várja.

 • Finom és… olcsó!

  A bolgár konyha nemcsak finom, hanem egészséges és alacsony árfekvésű is. Egy vacsoráért 2-5 eurót, egy sörért nagyjából 1,5 eurót, egy üveg gyümölcsléért pedig 2 eurót kell fizetnie. A legjobb éttermeket a Kapana negyedben és az óvárosban találja.

Látnivalók Plovdivban

Plovdiv Európa legrégebbi folyamatosan lakott városa, de ne higgye, hogy csak ősi romokat talál itt. A római kori épületekkel körülvett városban modern élet zajlik. Bizonyosodjon meg erről a saját szemével!

Őseink szerint „Plovdiv a legnagyobb és a legszebb minden város közül. Szépsége messziről ragyog”. Habár csak a második legnagyobb város Bulgáriában, a legtöbb turista egyetért abban, hogy a szépsége túlragyogja nemcsak a bolgár fővárost, Szófiát, hanem még Rómát is. Miért?

Csakúgy, mint az Örök Városban, Plovdivban is sok, szépen megőrzött ősi városrész található. Ezek viszont tisztábbak és jobban karbantartottak, mint a rómaiak. Érdekesség, hogy a város amfiteátruma, amely közel 2000 éves, a mai napig folyamatosan működik. Az olasz fővároshoz hasonlóan Plovdiv is hét dombra épült – megéri megmászni az egyiket az elénk táruló lélegzetelállító panoráma miatt. Ha pedig le akarja nyűgözni a kedvesét, menjenek fel napkelte vagy napnyugta idején – hű, a hatás garantált!

A három dombra (Nebet Tepe, Takszim Tepe, Dzsambaz Tepe) épült óváros olyan építészeti egyveleget kínál, amelyet máshol aligha talál meg. Vannak itt őskori romok, görög és római kori helyek (pl. a régészeti komplexum a Nebet Tepén vagy Filippopolisz ókori színháza), épületek a középkorból és későbbi időkből, de modernkori épületek is, és mindezek egymás mellett. Ilyen történelmi környezetben tapasztalhatja meg a modern világ lüktetését.

Ön egy partiállat vagy az éjszakai élet rajongója? Nem fog csalódni, mivel Plovdid – amely 2019-ben Európa kulturális fővárosa lesz – nemcsak emlékműveket és múzeumokat kínál, hanem zenei fesztiválokat, különböző bárokat, klubokat és butikokat is, valamint a Kapana művészeti negyed galériáit is. A kapana a csapda szó bolgár megfelelője, és van benne valami, ugyanis ha valaki eltölt egy kis időt a színes házak között, betéved a szűk, kanyargó utcácskákba, nehezen hagyja el a helyet… A „látni kell” listáján szerepelnie kell Simeon cár kertjének is az éneklő szökőkútjaival és a csütörtökön, pénteken és szombaton 21.30-kor kezdődő fényshow-jával.

Népszerű légitársaságok a(z) Albánia - Bulgária útvonalon