Menü

Keressen járatokat Albániából Olaszországba

Olaszország

 • Nápoly
 • Bari
 • Alghero
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: olasz
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Közlekedés Nápolyban

  A legjobb módszer ennek a zsúfolt városnak a felfedezésére, ha gyalogosan indulunk neki, vagy bérlünk egy robogót. Nagyobb távolságok esetén érdemes a tömegközlekedést választani. Ha szeretne feljutni a dombok közé, használja a kábelvasútat!

 • Szieszta egy múzeumban

  A déli pihenő idején nem csak az üzletek zárnak be. A sziesztát számos turisztikai helyszín is tiszteletben tartja, így ha látogatást tervezünk valahova, érdemes előtte ellenőrizni a nyitva tartást. 

 • Ahol megállt az idő

  Látogatásunk során feltétlenül nézzük meg Herculaneum és Pompeii romjait. Herculaneum 13 km-re, Pompeii pedig 25 km-re található Nápoly városközpontjától. Ezt a két ókori várost 79-ben a Vezúv kitörésekor temette maga alá a vulkáni hamu és láva egy szempillantás alatt. 

Mit érdemes megnézni Nápolyban?

Időszámításunk előtt a 8. században a görögök megalapították Partenope városát, amely később a Neapolis nevet kapta. Ez volt az egyik legfontosabb városközpont az ókorban és a bizánci időkben.  Később Nápoly fontos szerepet töltött be az itáliai reneszánsz korában is. A második világháború alatt a város jelentős károkat szenvedett el.

Nápoly dióhéjban tükrözi az európai építészet történetét. A legrégibb régészeti felfedezések, mint a Pompei és Hercunaleum közelében feltárt leletek, egészen az ókorig vezetnek minket vissza. A legértékesebb leleteket, melyeket a két, vulkánkitörés miatt elpusztult város területén találtak, a Nemzeti Régészeti Múzeum gyűjtötte össze. Nápolyban járva érdemes meglátogatni a katakombákat, melyeket az ókori népek hoztak létre, és később az első keresztények is használtak.

A város legérdekesebb középkori épületei közt tartjuk számon a gótikus székesegyházat a mellette álló Reale capella del Tesoro di San Gennaro kápolnával, valamint a Santa Maria del Carmine templomot a Via Mercato végén.  A templom harangtornya 75 méter magas, így a város számos pontjáról látható. A kis szigeten álló Castel dell'Ovo - azaz "Tojás-kastély" - régen a királyi hivatalnokok központjaként, és állami kincstárként funkcionált.

Különleges élményt nyújtanak a reneszánsz korból fennmaradt paloták is. Annak idején bevett szokás volt, hogy a jómódú és befolyásos családok saját palotát építtettek. Ennek köszönhetően csodálhatjuk ma meg például a Palazzo Como vagy Palazzo Gravina gyönyörű épületeit. Ez a tendencia hosszú évszázadokon át folytatódott. A barokk építészet csúcspontjai, mint a Palazzo Salerno vagy a Palazzo Reale királyi paloták, melyeket többször felújítottak, és melyek a mai napig jó állapotban vannak.

Nápoly persze nem csak a műemlékekről szól, köztudomású, hogy a konyhája is mennyei. A helyi alapanyagokból készült egyszerű ételek az egész világon rendkívül népszerűek. Nápoly a pizza szülővárosa, és a legfinomabb mozzarella is innen származik. A La Masardona étteremben a pizzát félbehajtva szolgálják fel. A calzone néven ismert étel így úgy néz ki, mintha egy hatalmas, olajban sült töltött gombóc lenne.  Javasoljuk, hogy próbálja ki a helyi borokat és falatokat a Spuzzule-ben. Ha pedig egy kis édességre vágyik, érdemes megállni a Dolce Idea Gennaro Bottone mellett elhaladva, ahol a legfinomabb csokoládékat és fagylaltokat árulják az egész városban.

Népszerű légitársaságok a(z) Albánia - Olaszország útvonalon