Menü

Keressen járatokat Aland-szigetekről Argentínába

Argentína

 • Ushuaia
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: spanyol
  Időzóna: UTC -3
  Pénznem: argentin peso (ARS)

 • Az öböl a világ végén.

  A város neve tükrözi elhelyezkedését a világ végén, ahonnan csak egy kicsi választja el az Antarktisztól. A Yaman indiánok nyelvén Ushuaia azt jelenti, öböl a világ szélén.

 • Egy vasútállomás a világ végén

  A Fin del Mundo egy vasútvonal, amelyen egykor árut szállítottak, de ma már turistalátványosság. Jól tesszük, ha körbenézünk, különösen érdemes meglátogatni a rekonstruált indián tábort.

 • Terra del Fuego Nemzeti Park

  Ha hegyről nyíló kilátásról álmodozunk, ne hagyjuk ki a Terra del Fuego Nemzeti Parkot. Körülbelül 10 kilométerre található a várostól, és könnyen megközelíthető az óránként induló buszokkal.

Mit érdemes megnézni Ushuaiában?

Ushuaia a legdélebben fekvő város, nemcsak Argentínában, melyhez tartozik, de Dél-Amerikában, sőt az egész világon is! Tierra del Fuego szigetén fekszik, melyet a Magellán-szoros választ el a kontinenstől, és melynek területén Argentína és Chile osztozik.

Szeretné megismerni a világ végét? Akkor ez egy tökéletes hely. Ushuaia varázslatos hely hatalmas hegycsúcsokkal, melyek a kék vizek fölé magasodnak. A várost egyik oldalról hegyek veszik körbe, a másik oldalán pedig a Beagle csatorna található. A legjobb, ha januárra időzítjük látogatásunkat, amikor a legmelegebb az idő, bár a hőmérséklet még ekkor sem túl magas, 10 Celsius fok körüli időjárásra számíthatunk.

A város remekül kihasználja a benne rejlő lehetőségeket. A régi időkben a város fő bevételi forrása a hal- és faiparból származott. Manapság a helyiek főleg a turizmusból élnek a közelben található nemzetközi repülőtérnek köszönhetően, mely könnyen megközelíthetővé teszi. Sok ember számára Ushuaia az Antarktiszra tervezett utazásuk kiindulópontja, a látogatások 90%-a innen indul.

De nem csak azok látogatnak Ushuaiába, akik innen tervezik további utazásukat, sokan azért érkeznek, hogy megismerjék ezt a lenyűgöző környéket. Mi is ezt tanácsoljuk, mert a város számtalan lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére. Tökéletes hely a vízi sportok szerelmeseinek, különösen ha vitorlázás vagy kenuzás a cél. De nem csak nekik érdekes ez a hely. A síelés vagy a snowboardozás rajongói két nagyszerű helyszín között is választhatnak: a Cerro Castor és a Martial gleccser egyaránt remek pályát kínál.

Ha azon töpreng, hogy a világ végén van-e olyan hely, ahol finomat lehet enni, szeretnénk megnyugtatni, hogy Ushuaia tele van ilyenekkel. Különösen érdemes felkeresni a tengeri ételekre specializálódott éttermeket. Ezek közül is ajánljuk a Kalma Resto (Gobernador M. F. Valdez 293), a Chez Manu (