Menü

Keressen járatokat Aland-szigetekről Belgiumba

Belgium

 • Oostende
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: holland, francia, német
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Közlekedés a városban

  Oostendében járva, különösen a tengerpart mentén, legjobb, ha a tömegközlekedést választjuk. A legpraktikusabb lehetőséget a villamosok kínálják, melyek viszonylag olcsók, sűrűn járnak és nagyon kényelmesek.
   

 • A belga csokoládé

  A Oostendében járva, biztosan nem maradunk le a lehetőségről, hogy bevásároljunk igazi belga csokoládéból. A finom pralinékat áruló boltokat például a Christinastraat vagy a Kapellestraat utcákban találjuk.

 • Egy különleges templom

  Oostendéről nem beszélhetünk anélkül, hogy szóba ne hoznánk a neogótikus Szent Péter és Pál templomot. A 20. század elején épült különleges templom rendkívüli hatást gyakorol a látogatóra. 

Mit érdemes megnézni és Oostendében?

Oostende egy város Belgium észak-nyugati részén, az Északi-tenger partjainál. Nagyon kellemes tengerparti város, amelynek története a 13. századig nyúlik vissza, amikor a halászfalu elnyerte a városi rangot. A felívelés évei a 19. században kezdődtek, az akkori király ezt a várost választotta nyári rezidenciája helyszínéül.

Oostende remek hely legalább egy egynapos kiruccanásra, ha Belgiumban járunk. Brugge felől érkezve mindössze 15 perc alatt elérhető vonattal, és a történelem kedvelői számára további vonzerő, hogy kevesebb mint egy óra alatt Dunkerque is megközelíthető innen.

A város közismert mólójáról, széles, homokos tengerpartjáról és a mellettük futó bájos fasorról. Itt találjuk a legtöbb éttermet, bárt és szállodát. Különösen nyáron Oostende sok turistát vonz, köztük még a királyi család tagjait is! Népszerűségének köszönhetően a belga üdülőhelyek királynőjének is szokták hívni. A többi tengerparti városhoz képes kitűnik építészetével, a tengerparton sorjázó bérházakkal és családi házakkal.

Mivel töltsük az időt Oostendében? Érdemes meglátogatni egy tengerparti bárt, és a gyönyörű Északi-tenger mellett meginni egy tökéletes belga sört. Rendeljünk mellé egy adag finom, friss halételt, és a kellemes délután garantáltan az estébe fog nyúlni.

Pontosan hol érdemes vacsorázni? A Bajatzu étterem a Kadzandstraat 12. szám alatt igen népszerű hely, ahol a mediterrán konyha jobbára halból készült fogásait élvezhetjük. A St. Tropez étterem marokkói ételekre specializálódott, és a Van Iseghemlaan 56. szám alatt találjuk. Tipikus belga ételekért látogassunk el a Lusitania étterembe a Visserskaai 35. szám alatt, vagy az Eclips is vár minket a Sea by Van Iseghemlaan 85. szám alatt.