Menü

Keressen járatokat Aland-szigetekről Spanyolországba

Spanyolország

 • Malaga
 • Alicante
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: spanyol
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Picasso városa

  Malagában született Pablo Picasso, a leghíresebb kubista festő. A turisták meglátogathatják a családi házát a Plaza de la Merceden vagy a Málagai Picasso Múzeumot a San Agustin utcán. Utóbbiban festményeket láthat a művész összes kreatív korszakából.

 • A spanyol Pompidou

  A város Dél-Spanyolország kulturális fővárosává vált. A Georges Pompidou központ (a párizsi modern művészetek múzeuma) nemrég nyitotta meg az itteni testvérmúzeumát.

 • Találkozzon Banderasszal!

  Málaga a szülővárosa Antonio Banderasnak is. A média szerint gyakran lehet vele találkozni a Calle Larios utcán a karácsonyi és húsvéti utcai felvonulásokon.

Látnivalók Málagaban

Málaga, a Costa del Sol fővárosa sokáig más andalúziai városok, például Sevilla, Córdoba vagy Granada árnyékában volt. Igazságtalanul, mivel a város sok látnivalót kínál.

Azt mondják, hogy az Ibériai-félsziget déli részén fekvő Málagában érezhetjük át igazán a spanyolokra jellemző nyitottságot és életszeretetet, a késő éjjelig nyitva tartó tapasbárok, az eklektikus építészet és az év nagy részében napfényes időjárás hangulatát. No meg a bikaviadalokét! Mit is láthatunk itt?

Málaga elbűvöli a felújított, jól karbantartott épületeivel (szinte minden történelmi korból találunk belőlük), de a szűk, hangulatos utcáival is, amelyek sétára csábítanak. Megtalálhatja itt a Római Színház (Teatro Romano) tökéletesen megőrzött maradványait, Alcazaba mauritániai erődjét, amelyben a Régészeti Múzeum várja látogatóit, és egy befejezetlen gótikus katedrálist is (Catedral de Malaga). A város fölé magasodik a legnagyobb látványossága, a Castillo de Gibralfaro, a tengerre és a városközpontra nyíló leggyönyörűbb kilátással. Este a legérdemesebb felmenni ide – fantasztikus élményben lesz része!

Tudta, hogy az itteni strandok a legtisztábbak közé tartoznak a spanyol tengerparton? Az egyik legnagyobb és legnépszerűbb a város keleti részén fekvő Playa de La Malagueta. Ha szép kilátásra vágyik, válassza a Picasso sétány melletti Las Acacias strandot. A Guadalmar strand a nudista napfürdőzőket várja. Ha vásárolgatni támad kedve, irány a híres Calle Larios utca vagy az Atarazanas, a város legrégebbi piaca, ahol helyi különlegességet vehet, például olívaolajt, édes bort, friss halat, tengeri ételeket és kézműves tárgyakat. Ezek a helyek mindig teli vannak élettel.

A helyi szokásokat megfigyelve azt hiheti, hogy Málagában három napig tart a hétvége. A spanyoloknál már csütörtök este kezdődik az ünnep. Az összes tapasbár, kocsma, étterem és az italokat kínáló chupiteriák megtelnek vendégekkel és a hangos nevetésükkel. Be kell térnie legalább egy helyi kocsmába kipróbálni a friss grillezett halat és a tengeri herkentyűket, a rákot, garnélát, polipot vagy tintahalat, de a tradicionális tapast is – sajttal, sonkával vagy olajbogyóval.