Menü

Keressen járatokat Aland-szigetekről Dél-Koreába

Dél-Korea

 • Szöul
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: koreai
  Időzóna: UTC +9
  Pénznem: dél-koreai von (KRW)

 • A koreaiak imádnak inni

  A dél-koreaiak imádják az alkoholok összes fajtáját. A kocsmák és bárok egész éjjel nyitva tartanak, és szeszes italok széles tárházát kínálják. A boltokban még másnaposságra jó jégkrémet is árulnak.

 • A díszes Kangnam-ku

  Külön figyelmet érdemel Kangnam-ku, a Szöul Beverly Hillseként is ismert kerület. PSY-nek és slágerének köszönhetően ismerte meg a világ. Luxushotelek, teljes komfortot kínáló lakóházak és drága butikok találhatók itt. 

 • „Álmodj, tervezz, játssz”

  A Tongdemun Desing Plaza egy neofuturista építészeti gyöngyszeme Szöulnak, egyben a kulturális, kereskedelmi és üzleti központja, divatbemutatók és nemzetközi művészeti kiállítások otthona.

Látnivalók Szöulban

Dél-Korea fővárosa Ázsia egyik legnagyobb üzleti és kulturális központja. Szöul híres a modern építészetéről, számos városi parkjáról és ízletes konyhájáról. Itt csupa ismerős dolgot talál fejlett technológiával ötvözve. A neonreklámok számában Szöul felveszi a versenyt Tokióval és New Yorkkal. A város az e-sport szerelmeseinek és a vásárlásmániásoknak is a Mekkája. Mjong Tong városrészen átsétálva exkluzív boltokban és butikokban vásárolgathat. Érdemes ellátogatni a Namdemun piacra, ahol emléktárgyak, ruhák és különböző készülékek garmadája várja. A városban egész nap nagy a sürgés-forgás. Bármikor utazik Szöulba, biztos lesz néhány fesztivál, amelyet megnézhet, és gyakorlatilag mindenhol ingyenes Wi-Fi-t használhat.

Azt hihetné, hogy egy ilyen modern metropoliszban nem talál egy emlékművet sem. Ennél semmi sem áll távolabb a valóságtól. A Kjongbokkung-palota, a Cshangdokkung-palota, az N Seoul-torony, a Jogyesa buddhista templom vagy a Namszangol Hanok falu – hogy csak néhányat említsünk a város történelmi jelentőségű helyszínei közül. Egy másik hely, amelyet érdemes felkeresni a Children's Grand Park, amely egy hatalmas vidámpark családosok számára. Itt rengeteg ingyenes program várja a fiatalokat (pl. állatkert, játszókert, múzeum és szabadtéri éttermek).

Szöulban nagyon széles az ételek választéka, akár az éttermekről, akár az utcai árusokról van szó. A koreai konyhában a fűszeres, édes és savanyú ízek keverednek, így még azok is találnak az ízlésüknek megfelelőt, akik amúgy nem rajonganak az ázsiai ételekért. Nem számít, hogy egy elegáns étteremben vagy a Gvangdzsang piac egyik büféjében eszünk, mindig friss étel kerül elénk. A dél-koreaiak legalapvetőbb élelme a rizs és a kimcshi (sózott és erjesztett napa káposzta). Ez Szöulban olyan népszerű, hogy az éttermekben mindenki elkészítheti saját maga is. A „Főzd meg magad” éttermeket grillel az asztalaik közepén muszáj felkeresni, ha az ember ebben a városban jár. Az ajánlott éttermek közé tartozik például a Maple Tree House Itevon és a Jonnamszo Sziktang, ahol grillezett húst, halat és tengeri ételeket ehet. Ha kifinomultabb ízekre vágyik, menjen a Dzsungszik vagy a La Seine nevű étterembe.