Menü

Keressen járatokat a Constanta Mihail Kogalniceanu repülőtérre érkezve

Mutassa meg a szűrőket

Constanta

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+3 (nyár), UTC+2 (tél)

 • A vad strand

  Szeret rejtett helyeket felfedezni? Töltsön el egy napot Konstancán kívül, vegye célba a Vadu strandot. Csak egy étterem van itt, néhány horgászcsónak és… az elhagyott uránfeldolgozó.

 • Az elektronikus zene rajongóinak

  Minden évben Konstancában rendezik meg Románia két legnagyobb elektronikus és techno zenei fesztiválját: a Sunwavest és a Neversea-t. Mit szólna hozzá, ha meglátogatná az egyiket a szabadsága alatt?

 • Ne novemberben

  A napozáshoz a nyár a tökéletes évszak Konstancában, amely tavasszal is nagyon szép. Ha viszont nem szereti az esőt, kerülje el a várost novemberben, amikor a legtöbb eső esik.

Látnivalók Konstancában

Romániát leginkább a fenséges hegyi tájaival, a Transzfogarasi úttal és Drakula gróf hazájával, Erdéllyel azonosítják. Keleten az országot a Fekete-tenger határolja, és itt gyönyörű strandokat találhat, no meg Konstanca városát, amely kezdi visszanyerni korábbi fényét.

Konstanca nemcsak Románia, hanem az egész Fekete-tenger legfontosabb kereskedelmi kikötője. A látképéhez egyrészt hozzátartoznak az évszázados vagy akár ókori emlékművek, a gyönyörű tengerparti strandok és a festői utcácskák, másrészt ott vannak a kikötői daruk és a konténerekkel megpakolt teherhajók, ameddig a szem ellát. Már egy hétvégi kiruccanás alkalmával is megtapasztalhatja Konstanca egyedi hangulatát és mindazt, amit a város magában rejt.

Látnia kell a görögök által az i.e. 6. században alapított Tomis Erődöt, valamint a szintén az ebből a korból származó várfalat a Ferdinánd körút mentén. Érdekelhetik még az olyan római emlékek, mint például a Római Mozaikok Épülete (Edificiul Mozaic cu Roman) a maga lenyűgöző geometriai mozaikjaival. A későbbi évszázadok öröksége is sok érdekes emlékművet kínál, például az Ovidius teret, Szent Péter és Szent Pál ortodox katedrálisát és a szecessziós stílusú kaszinót (Cazinoul din Constanta), amely a tenger mellett, a város fő sétánya végén található. Bár a látogatók előtt le van zárva, kívülről megnézhetjük, és odafentről megcsodálhatjuk a város és a kikötő gyönyörű látképét.

Több városi strand is található Konstancában. Szereti jól érezni magát? A város központjától mindössze 15 perces autó- vagy buszútra található a Mamaia strand – a Fekete-tenger legnagyobb ilyen üdülőhelye, tele emberekkel és a legjobb klubokkal. A szállás és az étel elég drága, így érdemes megfogadni a többi turista tanácsát, és csak bulizni menni oda. Szerencsére a városon kívül még sok egyéb, csendesebb tengerparti üdülő található fehér homokos stranddal, mint például a Vama Veche.

Romániában járva muszáj megkóstolnia a helyi konyha remekeit, amelynek gyökerei a török, az osztrák és a magyar kulináris hagyományokból erednek. A tipikus román ételek közé tartozik az erdélyi csorbaleves (tejföllel sűrített húsgombócos leves), a szárma (töltött szőlőlevelek), a mamaliga (puliszka), a mititei (nyársra húzott, grillezett húsrudak) és a placinta (káposztával, sajttal vagy burgonyával töltött tésztaféleség). Konstancában – főleg a sétányán – az ország ezen részének legjobb éttermeit találja meg.

Constanta Mihail Kogalniceanu közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Constanta

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Constantában

Találjon hotelt Constantában