Menü

Keressen repülőjáratok Dubaiba

Mutassa meg a szűrőket

Dubai

 • Általános információ

  Időzóna: UTC +4

 • Álomhotel

  Dubai az egyetlen hely a világon, ahol hétcsillagos hotelben szállhat meg. Függetlenül attól, hogy ez esetleg csak egy marketingfogás, a Burdzs al-Arab párját ritkító luxust és első osztályú kiszolgálást garantál.

 • Vásárlás

  Dubai a vásárlás terén a régió központja. Számos hatalmas bevásárlóközpont várja a látogatókat rendkívül színes választékkal és elfogadható árakkal, valamint hagyományos arab piacok (szuk) is. Ennek köszönhetően a város a vásárlásmániások Mekkájává vált!

 • Szokások

  Dubaiban nem vehet alkoholt boltban vagy étteremben. Kizárólag duty-free shopokban, hotelekben vagy éjszakai klubokban juthat hozzá. Az öltözködésben nincsenek korlátozások, a strandon lehet fürdőruhában tartózkodni, nyilvános helyen viszont tilos a csókolózás.

Milyen látnivalók vannak Dubaiban?

Dubai az a hely, amely merész célok megvalósulásáról ismert. A világrekordok errefelé nem számítanak ritkaságnak. Itt található a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa (829,5 méter!), a legnagyobb bevásárlóközpont – Dubai Mall, a legnagyobb szökőkút, a legnagyobb luxust kínáló hotel – Burdzs al-Arab (7 csillagos!), a legnagyobb mesterséges sziget, a leggyorsabb lift és még sok hasonló!

Az infrastruktúra lélegzetelállító, folyamatosan növekszik, egyre modernebb, egyre lenyűgözőbb. Néhány éve kezdtek építeni egy felhőkarcolót, amely megdönti majd a Burdzs Kalifa által tartott világrekordot! Egy másik csodálatos és már megvalósult projekt a pálmafát formázó mesterséges szigetek csoportja, tele híres emberek otthonaival. A várost körülvevő sivatagban golfpályákat, sőt még egy mesterséges sípályát is kialakítottak!

Egy ilyen egyedülálló helyen nem lehet kihagyni a vidámparkokat, amelyek nagy számban várják a családokat és a meghatározó élményre vágyó kalandorokat is, mindenki megtalálja a kedvére valót. A látnivalók egy másik csoportját alkotják a remekül felszerelt, változatos kikapcsolódást nyújtó strandok (Figyelem: félmeztelenül nem szabad napozni!). A sivatag önmagában is egy látványosság, ahol szafarin vehet részt és ellátogathat egy beduin táborba. A városi környezet kedvelőinek is van itt érdekesség, egyórányi autóútra található ugyanis az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi.

Repülőterek Dubaiban

Dubaiba közlekedő népszerű légitársaságok

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Dubaiban

Találjon hotelt Dubaiban