Menü

Keressen repülőjáratok Glasgowba

Mutassa meg a szűrőket

Glasgow

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+1 (nyár), UTC+0 (tél)

 • Glasgow patter - a skót dialektus

  A város és a környező területek lakói a "Glasgow patter" dialektust beszélik. Ez annyira eltér a hagyományos angoltól, hogy a turistáknak gyakran gondot okoz a megértése.

 • Egy város, melyet érdemes meglátogatni

  A Lonely Planet szerint, mely egyike a vezető útikönyv kiadóknak, Glasgow benne van a top 10 városban, melyeket érdemes meglátogatni. 

 • Az első esőkabát

  A skót időjárás nem igazán álomba illő. Nem csoda hát, hogy az esős Glasgow polgára - Charles Mackintosh -  volt az első, aki vízálló esőköpenyt tervezett, melyet ma esőkabát (Skóciában "makintosh") néven ismerünk. 

Mit érdemes megnézni Glasgow-ban?

Glasgow Skócia legnagyobb városa, és a harmadik legnépesebb város egész Nagy-Britanniában. Hosszú utat járt be, míg egy kis településből az Egyesült Királyság legnagyobb kikötőjévé vált. Az ipari forradalom során  Glasgow mérnöki és ipari központtá vált, elsősorban a szállítás területén, mivel a folyók mentén számos hajógyár épült.

Manapság Glasgow kapcsán a művészetek, a tudományok és a sport jut először eszünkbe. Mindez annak a nagy átalakulásnak köszönhető, mely a hajózási és szállítási ágazat összeomlása után következett be. Glasgow ma már semmiképpen sem egy átlagos, szomorkás hangulatú ipari centrum. A kultúra, és a divat fővárosává vált, mely nemzetközi trendeket diktál, és mindenkit lenyűgöz csodálatos építészetével. A University of Glasgow az egyik legtekintélyesebb egyetem Nagy-Britanniában, mely számos diákot vonz a világ minden tájáról.

A focirajongóknak Glasgow kapcsán főleg az olyan klubok jutnak eszébe, mint a Celtic F.C. A sportág szerelmeseinek kihagyhatatlan látnivaló a Celtic Stadion.

A város hangulata tökéletes a délutáni vagy esti lazulásra, akár egy kitűnő teát, akár egy világszerte ismert skót whisky-t szürcsölve szeretnénk megpihenni. Ha megéheznénk, a tenger gyümölcsei vagy a különböző díjnyertes sajtok biztosan kísértésbe hoznak minket. Akik szeretik kipróbálni az új, különleges ízeket, megkóstolhatják a haggist, mely bárányaprólékból készült hurkaszerű étel, vagy a skót húslevest, melynek birkanyak az alapja.

Glasgow nagyszerű úti cél a városnézőknek. Érdemes meglátogatni a városházát és a Glasgow School of Art épületét, melyet a szecessziós építészet egyik mesterműveként tartanak számon. Glasgow tele van modern épületekkel, melyek bájos, szűk, utcácskákban állnak. A városban az élő zene rajongói sem fognak unatkozni. Érdemes meglátogatniuk a King Tut's Wah Wah Hut nevű bárt, ahol minden nap helyi vagy közismertebb előadók élő fellépéseit lehet élvezni.

Repülőterek Glasgowban

Glasgowba közlekedő népszerű légitársaságok

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Glasgowban

Találjon hotelt Glasgowban