Menü

Keressen repülőjáratok Zaragozába

Mutassa meg a szűrőket

Zaragoza

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Ruta del tambor

  A húsvét Zaragozában fontos ünnep. Nagypénteken megcsodálhatjuk a Ruta del tambor-t, amely egy látványos ünnepi felvonulás dobosokkal. Figyelmet érdemel a 4 órás színpadi játék is, mely Jézus Krisztus temetéséről szól.

 • Egy romantikus séta

  Este különösen ajánlott a Puente de Piedra felé venni utunkat. A gótikus kőhíd, melynek 7 íve van, gyönyörűen kivilágítva várja az arra sétálókat. A lélegzetelállító kilátás az egész városra garantált.

 • Aragónia fekete aranya

  A természet mostoha éghajlattal sújtotta Aragóniát, így a mezőgazdálkodás nehézkes. Cserébe viszont megjutalmazta a régiót szarvasgombával. A környéken igen nagy mennyiségben terem ez a drága gomba, melyet a helyiek Aragónia fekete aranyának hívnak.

Mit érdemes megnézni Zaragozában?

A város Spanyolország észak-keleti részén található; az Aragon régió fővárosa. Az első telepesek nyomai az időszámításunk előtti 1. századból valók. A város története már a kezdetektől gyötrelmesen alakult, miközben számos uralkodó dinasztia váltotta egymást a trónon, mint például a rómaiak, a vandálok, a vizigótok vagy a mórok. A 11. században a mór fejedelemség fővárosa volt. Zaragoza virágzott a 14-16. században, így a város számos műemléke ebből az időből származik. Sokat közülük az elkövetkező századokban felújítottak. Ezért lehetséges, hogy a ma is megcsodálható épületek különböző korok stílusjegyeit hordozzák magukon.

Jó példa erre a Catedral de San Salvador katedrális, mely a 12. és 17. század között épült. Egyaránt láthatunk benne gótikus íveket belül, és barokk tornyokat kívül. A homlokzaton mór stílusú díszítés látható, mely nagyon gyakori volt a térségben. Innen sétatávolságra található a mórok 11. századi palotája, mely később az aragóniai királyi dinasztia rezidenciájaként szolgált. A belső terek nyitva állnak a látogatók előtt.

A 16. századi Tőzsdét sokan tekintik a reneszánsz Aragónia legfontosabb építményének. Annak idején a kereskedők és polgárok kedvéért épült, akik egy kereskedésre alkalmas épületet igényeltek. Manapság kiállításoknak és kulturális eseményeknek ad otthont.

Sétánk során itt-ott római kori emlékekkel is találkozhatunk. Színház, római kori fürdők, az egykori fórum vagy a városfal romjai keresztezhetik utunkat. A római idők legértékesebb tárgyait a történelmi központban gyűjtötték össze.

Ha vacsorázni szeretnénk, legjobb, ha az El Tubo kerület felé vesszük az irányt, mely tele van kávézókkal és éttermekkel, ahol tipikus aragóniai fogásokat szolgálnak fel.  Ott járva ne szalasszuk el a lehetőséget, hogy megkóstoljuk a ternasco al horno-t, azaz a sült báránycombot. A húst kemencében sütik zsírban, és fokhagymával illetve zöldfűszerekkel ízesítik. A szélsőséges éghajlatnak köszönhetően a bárányok voltak a leggyakrabban tartott háztáji állatok Zaragozában. A bárány mellett népszerűek a vaddisznóból, szarvasból, nyúlból vagy fogolymadárból készült ételek is. Napnyugta után El Tubo utcáit elárasztják a turisták és a helyiek, akik belevetik magukat a tapas és a helyi borok élvezetébe

Repülőterek Zaragozában

Zaragozába közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Zaragoza

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Zaragozában

Találjon hotelt Zaragozában