Menü

Keressen járatokat Lengyelországba

Mutassa meg a szűrőket

Lengyelország

 • Katowice
 • Gdansk
 • Poznan
 • Szczecin
 • Általános információ

  Time zone: UTC+2 (summer), UTC+1 (winter)

 • Látogasson el az OFF-ra!

  Augusztusban a Három tó völgyében (Dolina Trzech Stawów) rendezik meg Európa egyik legizgalmasabb zenei eseményét, az OFF fesztivált. Négy színpadon több mint 70, alternatív zenét játszó bandát hallgathat meg.

 • Városi látképpel

  Ha a legjobb városképben akar gyönyörködni, ne felejtsen el felmenni a régi bányaaknánál épített kilátótoronyba, a Sziléziai Múzeumban. Mindenképp érdemes megnézni!

 • Egyen egy jót!

  A régió tipikus fogása a következőkből áll: „kluski, rolada és modro kapusta” (gombócok, rolád és vörös káposzta). Ezt nevezik a sziléziai vacsorának, kötelező eleme a legtöbb sziléziai étterem étlapjának. Kóstolja meg, és garantáltan kérni fog még belőle.

Látnivalók Katowicében

Egészen a közelmúltig Katowice leginkább Dél-Lengyelország bányaipari központjaként volt ismert. A mai napig látni lehet bányaaknákat és úgynevezett „familokokat” (munkásszállások), a város hangulata azonban változik. Ez ma már a kultúra, a jó ételek és a modern építészet fővárosa.

Sziléziát és Katowicét hosszú éveken át a bányaiparral azonosították. Az utóbbi időben a város nemcsak a fantasztikus és világhírű építészeti projektjeivel, valamint a régi ipari épületek sikeres revitalizációjával vonzza a turistákat, hanem kulturális eseményekkel, a régió történetét bemutató múzeumokkal és a finom helyi konyhával is.

Akármerre jár Katowicében, azt láthatja, hogy a város jól megtervezett átalakuláson megy keresztül. Csak menjen el a Spodek névre keresztelt futurisztikus arénaegyütteshez vagy a mellette található Kultúrzónába, ahol a szénfekete Nemzetközi Kongresszusi Központ, az NOSPR (a Lengyel Nemzeti Rádió Szimfonikus Zenekara) hatalmas épülete és a korábbi bányaterületen létesített Sziléziai Múzeum található. Szakítson időt az utóbbira, itt vehet részt ugyanis Európa egyik legjobb interaktív kiállításán, amelyen biztos nem fog unatkozni.

Ha történelmi épületeket keres, menjen a város korszerű, vasútvonalakhoz közeli részére. Itt a Modernizmus útján megcsodálhatja a Sziléziai Parlament és a Sziléziai Vajdaság Hivatalának épületeit, csakúgy, mint az 1930-as évek jellegzetes bérházait és villáit. Ne felejtsen ellátogatni Nikiszowiecbe, a hangulatos és korszerű városrészbe. Ez egy korábbi munkásnegyed, klinkertéglás épületekkel, valamint sok-sok kitűnő étteremmel, kávéházzal és képtárral. Tömegeket vonzó szabadtéri eseményeket is rendeznek itt. Nyáron nézze meg a „Vásár Anna nagymamánál” nevűt, a naïve művészeti fesztivál részét képező „Művészeti Piacot”, télen pedig a karácsonyi vásárt.

Ha szeret szórakozni, nem hagyhatja ki a belvároshoz közeli Mariacka utcát, a fő vasúti pályaudvar mellett. Itt üzemelnek a legjobb klubok, kocsmák és a világ konyháját kínáló éttermek. Nézze meg a saját szemével és engedje át magát a soha véget nem érő buliknak!

Popular airlines operating Lengyelországba