Menü

Keressen járatokat Barcelonából Bristolba

Mutassa meg a szűrőket

Bristol

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+1 (nyár), UTC+0 (tél)

 • Színes ég

  Minden nyáron megrendezik a négynapos Bristol International Balloon Fiestát. Ilyenkor színes léggömbök százait lehet az égen látni.

 • Utcai művészet

  Az egyik leghíresebb utcai művész, az ismeretlen személyazonosságú Banksy Bristolból származik. Járjon nyitott szemmel, így találkozhat az alkotásaival, mint például a The Mild Mild West vagy a Well Hung Lover.

 • Kalózmesék

  Ha ön a tengeri kalandok rajongója, nézzen be a legrégibb bristoli kocsmába, a Llandoger Trowba. A legenda szerint Edward Teach, ismertebb nevén Feketeszakáll többször járt a helyen.

Látnivalók Bristolban

Szereti a tengeri meséket, különösen a kalózokról szólókat? Megtapasztalná egy tipikus angol pub hangulatát? Vagy a városnézést kedveli inkább? Bristolba kell mennie – ennek a kikötővárosnak rengeteg arca van!

Régen Bristol volt Anglia legfontosabb kikötője, ahonnan nemcsak az angol zászló alatti hajók futottak ki, hanem… kalózhajók is. Nemrég épült a Bristol Harbor, az Avon folyó régi dokkjainál. Remek hely ez a kikapcsolódni vágyóknak, számtalan pubbal a horgonyzó, légkondicionált bárkákon. Az egyik éjszakai sétája során el kell ide látogatnia, és be kell térnie az egyik kocsmába – ahol a sört ingyen kapjuk!

A városközponton keresztülfutó King Street szintén érdekes hely, ahol a város legrégebbi tradicionális angol pubjai üzemelnek. Lenyűgözőek a 12. századi Bristol katedrális tornyai, amelyek uralják a városképet (és ingyen látogathatók), csakúgy, mint a Wills Memorial Building, amelyet ma az egyetem használ. A toronyban és az előtte található diáktömeg ellenére azt javasoljuk, menjen fel, és élvezze a város gyönyörű panorámáját. Ugyancsak remek kilátás várja azokat, akik ellátogatnak Bristol legfőbb látnivalójához – a hatalmas Clifton függőhídhoz.

A folyónál láthatja a világ legnagyobb utasszállító gőzösét, az SS Great Britaint, amely a 19. század első felében készült, és eljutott New Yorkba. Manapság múzeum működik a tökéletesen helyreállított belsejében. A művészet és a természet rajongói biztos értékelni fogják a Bristol Museum & Art Gallery ingyenes kiállításait, míg a tudomány kedvelői az At-Bristol Museum meglátogatásában lelik majd örömüket. Ha odavan a gregorián korszakért, nézze meg a Gregorian House Museumot, amelynek szobáit korhű szellemben rekonstruáltak.

Ha az idegenvezetővel, térképpel a kezében (vagy az okostelefonján) történő városnézés helyett inkább a hely szellemének adná át magát, a helyiek megfigyelésével, menjen az egyik parkba. Melegebb napokon – és Bristolban ezek vannak többségben – itt zajlik a teljes közösségi élet. A bristoliak a város parkjaiban töltik az estéiket és hétvégéiket, élvezve a magukkal vitt gyorsételeket, néha sört iszogatva a fűben, a padokon és a falakon.

Repülőterek

Barcelona Bristol

Népszerű légitársaságok a(z) Barcelona - Bristol útvonalon

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Bristolban

Találjon hotelt Bristolban