Menü

Keressen járatokat Bariból Birminghambe

Mutassa meg a szűrőket

Birmingham

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+1 (nyár), UTC+0 (tél)

 • Aranyművesek paradicsoma

  Birmingham több mint 250 éves aranyműves hagyománnyal rendelkezik. Ekkoriban épült egy ékszerésznegyed azoknak a kézműveseknek, akik ezzel a nemesfémmel dolgoztak. Ma mintegy 400 ékszergyár található a városrészben!

 • Tolkien-rajongóknak

  John Ronald Reuel Tolkien, a Középföldéről szóló mitikus regények írója Birminghamben élt. A Tolkien-rajongók minden évben összegyűlnek a város melletti Sarehole Mill múzeumban.

 • A heavy metál gyökerei

  Birmingham a szülővárosa Tony Iomminak és Ozzy Osbourne-nak, a Black Sabbath heavy metál együttes alapító tagjainak. Még egy városi villamos is van, amely Ozzy nevét viseli!

Látnivalók Birminghamben

Birmingham az Egyesült Királyság második legnagyobb városa. Egykor ipari központként volt számon tartva, manapság viszont már tekintélyes számú turistát vonz a hangulatával és a látnivalóival. Mit is érdemes itt megnézni?

Birmingham a sokszínűség városa, így mindenki talál magának valamit. Vásárolgatni menne? Csemege lesz önnek! Vagy inkább a történelmi negyedekben sétálgatna? Csak tessék! Esetleg az aktív pihenést részesíti előnyben? Nem probléma.

Ha a város legfestőibb helyeit keresi, a Gas Street menti csatornákhoz kell mennie. 1960-ig ezeket a folyón szállított áruk ki- és bepakolására használták. Ma számos hangulatos éttermet és klubot talál a csatornáknál, amelyek pihenőhellyé, a kikapcsolódni vágyók célpontjává és éjszakai szórakozóközponttá alakultak. Ha erre jár, üljön fel egy hajóra – a viktoriánus kori kis téglaházak még szebbnek hatnak ebből a szemszögből nézve. Érdekes, hogy Birmingham több csatornával büszkélkedhet, mint Velence.

Birmingham története a középkorig nyúlik vissza. A Kings Norton – épületegyüttes többek között történelmi iskolával és a Kereskedők Házával – a középkorból származik. A Szent Márton templomot szintén ekkor építették. Ma a város legnagyobb… bevásárlóközpontjának, a Bull Ringnek a szívében áll. Ezt a 12. századi piactér helyén húzták fel. Birminghamben még több szép katedrális található, például az anglikán Szent Fülöp katedrális, a katolikus Szent Csád katedrális, vagy a Theotokosznak és Szent Andrásnak ajánlott görögkeleti katedrális, de ott van az Aston Hall is a több évszázados, ám jól megőrzött belsőjével. Ha pedig imádja a művészetet, lépjen be a Birmingham Museum and Art Gallerybe, amelyben Edward Burne-Jones, a nagyszerű preraffaelita festő több csodás képét megcsodálhatja.

Ha gyerekként arról álmodott, hogy meglátogat egy gyárat a világ legfinomabb termékével – természetesen a csokoládéról van szó –, akkor muszáj elmennie Birminghambe! A várostól nem messze helyezkedik el a Cadbury World. Itt a háromórás túra alatt nemcsak a csokoládékészítés folyamatát nézheti meg, hanem különböző csokicsemegéket is megkóstolhat. Egy ilyen intenzív élmény után megpihenhet a város egyik közparkjában. A legkülönlegesebb köztük a Sutton Park, a világ legnagyobb, városban lévő természeti rezervátuma. Töltsön el egy kis időt a tónál, sportoljon valamit vagy csak lustálkodjon a fűben – mindezt reggel 9-től szürkületig. 

Repülőterek

Bari Birmingham

Népszerű légitársaságok a(z) Bari - Birmingham útvonalon

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Birminghamben

Találjon hotelt Birminghamben