Menü

Keressen járatokat Splitből Algheroba

Mutassa meg a szűrőket

Alghero

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Szőlőtúra

  Algherótól északra autóval 20 perc alatt elérhető az Azienda Agricola Leda' d'Ittiri nevű szőlőskert, ahol nemes nedűket kóstolhat és megismerkedhet a borkészítés folyamatával.

 • Játék a delfinekkel

  Alghero kikötőjében számos cég szervez néhány órás hajóutat a sziget körül. Vízben játszó delfinek mellett akár fenséges bálnákat is láthat.

 • Megnézni Barcelonettát

  Az óvárosi részt Barcelonettának (Kis Barcelona) nevezik. Itt az utcáknak még ma is két nevük van – spanyol és olasz.

Látnivalók Algheróban

Alghero egy katalán város egy olasz szigeten. A két kultúra összemosódása, az egyedülálló konyha és a vendégszerető helyiek teszik ezt a helyet olyan különlegessé. Egyesek a vizes sportok fellegváraként emlegetik, míg mások a szűk, hangulatos utcácskáiért vannak oda.

A város Szardínia nyugati partján fekszik. Lakosainak közel fele a katalán nyelv egy régies változatát beszéli. Ők olyan katalán telepesek leszármazottai, akik a 14. században érkeztek ide, és az őslakosokat a szárazföld belseje felé szorították. Az új lakosok jelentős hatást gyakoroltak Alghero mai képére – ők hozták létre például a katalán építészetre oly jellemző utcahálózatot. Szeretné látni a város panorámáját? Csak menjen fel az egyik kilátótoronyba – Torre Sulis, Porta Terra vagy San Giovanni –, és élvezze a kilátást.

A nyár és az ősz tökéletes arra, hogy élvezzük a napsütést és pihenjünk a tengerparton. Télen Alghero a karnevál végét ünnepli. Színes felvonulások, álarcos mulatságok és lovas show-k kerülnek megrendezésre a város különböző pontjain.

Ha egy felejthetetlen élményre vágyik, látogasson el Capo Cacciára, és fedezze fel a barlangokkal és hasadékokkal tarkított mészkőszikláit. A leglátványosabb út a Neptun-barlangon át vezet. A környék egészen kiváló terepe a búvárkodásnak. Algheróban sok búvárklub található, amelyek felszerelést és tanórákat is kínálnak a kezdőknek.
A katalánok a helyi konyhára is hatással voltak. A város szívében, a SardOa Aperitivo di Vino étteremben megkóstolhatja a legjobb tapasokat, spanyol szeletelt húsokkal, helyi borral kísérve. A legjobb paellát a Trattoria Rejalban találja a Via Antonio Gramsci legelején. A helyet a kitűnő tengeri fogások éttermeként is ismerik (ne felejtse el, hogy a homárt már egy nappal korábban meg kell rendelni). Megéri benézni a szomszédban található Most Tapas étterembe is. Itt a pazar ételek mellett a naplementét is élvezhetjük.
A helyi ételek rajongója? A Viale Sardegnán minden szerda reggel utcai piac működik; itt beszerezheti a terület néhány különlegességét. Ha bort szeretne venni, ugorjon be egy pincészetbe vagy enotecába (olasz borüzlet). Ha utóbbiban jár, vigyen magával egy üveget, amelyet közvetlenül a hordókból töltenek meg.

Repülőterek

Split Alghero

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Algheroban

Találjon hotelt Algheroban