Menü

Keressen járatokat Amerikai Egyesült Államokból

Amerikai Egyesült Államok

 • Orlando (FL)
 • Washington (DC)
 • Általános információ

  Időzóna: UTC-4 (nyár), UTC-5 (tél)

 • Hódítsuk meg az űrt!

  Orlandóban megnézheti a NASA kilövőállomását. A Kennedy Űrközpont Cape Canaveralnél, Florida keleti partján helyezkedik el.

 • Minden autórajongónak

  Daytona Beachben, nem messze Orlandótól megtekintheti a világhírű versenypályákat, valamint az Egyesült Államok legnagyobb, autóverseny-sorozatokat működtető szervezete, a NASCAR székhelyét.

 • Viaszmások

  Orlando a híres Madame Tussauds panoptikumának is az otthona. Ez az a hely, ahol szelfit készíthet a kedvenc színészei, politikusai és hírességei viaszfiguráival.

Látnivalók Orlandóban

Az amerikaiak által A gyönyörű városként becézett Orlando az egyik legvonzóbb turisztikai célpont Floridában. Mégpedig a fantasztikus vidámparkok sokasága miatt, mint például a világ legnagyobb Disneylandje.

Orlando több mint 130 éve kapta meg a városi rangot, de csak a 20. század második felében vált a turisták célpontjává. Ezt a rengeteg vidámparkjának köszönheti, amelyek gomba módra szaporodtak viszonylag kis területen. Ezeket évente 60 millió ember látogatja!

A város szimbóluma a híres szökőkút, amely a Lake Eola Park középső részét elfoglaló tóban található. Ez a város legrégebbi, a 19. századból származó, Lake Eola Heights nevű negyedében fekszik. A téglával szegélyezett Church Street a legkülönlegesebb a városrészben; itt találja a legjobb bárokat és éttermeket, közvetlenül a történelmi épületek mellett.

Az 1970-es években, 34 kilométerre a város központjától épült a Walt Disney World. Mickey egér, Donald kacsa és Pluto rajongóinak a Mekkája híres az ikonikus Hamupipőke kastélyáról, amely a park fölé magasodik. Szintén nagyszerűen eltöltheti az időt a családjával a nemrég megnyitott Disney’s Animal Kingdomban vagy a Disney MGM Studiosban, ahol bepillantást nyerhet az itt készült rajzfilmek és játékfilmek gyártásának a rejtelmeibe. Egy másik Disney vidámparkot, az Epcotot a technológiai újításoknak szenteltek.

A mozirajongók izgatottan várhatják a Universal Orlando Resort meglátogatását, ahol a Harry Potter, a Shrek, A cápa, a Jurassic Park, az E.T. és sok egyéb kasszasiker világában találhatják magukat. Ne felejtsen el eltölteni egy kis időt a SeaWorld Orlandóban, ahol delfin-, gyilkos bálna- (kardszárnyú delfin), rozmár- és fóka-show szemtanúja lehet; más vizes vidámparkok is elnyerhetik a tetszését, mint például a Typhoon Lagoon vagy a Blizzard Beach.

Amerikai Egyesült Államokból közlekedő népszerű légitársaságok