Menü

A hotelben hagyott, illetve elveszett dolgok

A hotelben hagyott, illetve elveszett dolgok

A lengyel szabályozás szerint, a hotel köteles a tulajdonos értesítésétől számított egy évig megőrizni a talált tárgyakat, míg ez az időtartam két év abban az esetben, ha a tulajdonos személye nem azonosítható. A megőrzés hosszával kapcsolatos információkat a szállodai szabályzatban vagy a szállodai tájékoztatóban kell feltüntetni.

Mit tegyünk akkor, ha elveszítettünk valamit?

Amennyiben valamit a hotelben felejtettünk vagy elveszítettünk, az információt a lehető legkorábban tudatni kell a hotel recepcióján. Amennyiben az elhagyott tárgyat a vendég tartózkodása idején megtalálják, a hotel személyzet köteles azt a tulajdonosnak visszaszolgáltatni. Abban az esetben, ha a hotelből való távozást követően vesszük észre, hogy valamit ottfelejtettünk, azonnal értesíteni kell a hotel recepciót. A hotel személyzete nagy valószínűséggel javasolni fogja, hogy elküldi a tárgyat egy megadott címre, amennyiben megtalálják. Amikor bejelentést teszünk az elveszett tárgyról, mindenképp szükséges hogy a lehető legpontosabb leírást adjuk meg annak méretéről, formájáról, illetve egyéb részleteivel kapcsolatban az azonosítás érdekében. Az elveszett tárgy megtalálását követően a hotel recepciójának telefonon fel kell vennie a kapcsolatot a tulajdonossal és tájékoztatnia kell Őt erről. A vendégnek meg kell adnia azt a címet, ahová az elvesztett tárgyat visszaküldhetik számára.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!