Menü

Bejelentkezés a hotelben

Bejelentkezés a hotelben

Miután megérkezett a hotelbe, először jelentkeznie kell a recepciónál, hogy bemutassa azokat a dokumentumokat, amelyekkel jogosult igénybe venni a hotel szolgáltatásait – egy nyugtát vagy egyéb megerősítését a foglalásának, valamint egy okmányt, amellyel igazolni tudja a személyazonosságát. A hotel vendégeit arra is megkérhetik, hogy mutassanak be egy másik fényképes igazolványt is az összehasonlítás miatt.

A bejelentkezés időpontja

Ma már a jelentősebb üdülőhelyek legtöbb hoteljében 24 órás recepció működik. Ettől függetlenül a bejelentkezés gyakran csak helyi idő szerint 14 órától lehetséges. A hotelekben a foglalási nap általában 10 és 12 óra között ér véget, ilyenkor a távozó vendégek kiköltöznek a szobájukból, amelyet aztán a személyzet előkészít a következő vendégeknek. Kisebb szálláshelyeken, illetve a vendégházakban eltérő lehet a bejelentkezési idő, ezért azt javasoljuk, hogy az utazás előtt nézze meg, mikor a legalkalmasabb megérkezni a szálláshelyre.

A bejelentkezés során a vendéget tájékoztatni kell arról, hogy távozáskor meddig kell elhagynia a szobát, illetve arról, hogy az ott tartózkodása alatt milyen felszereléseket és szolgáltatásokat vehet igénybe. A bejelentkezés befejezése után a vendég megkapja a kulcsot vagy kártyát a szobájához.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!