Menü

A szállodai szobák színvonala és felszereltsége

A szállodai szobák színvonala és felszereltsége

A szobák felszereltsége nagymértékben a szálloda színvonalától, azaz a csillagok számától függ.

Összeszedtük a leggyakoribb szobatípusokat, de ne feledje, ez nem szabály. Országtól, régiótól és természetesen a szállodától függ a felszereltség, ami különböző lehet és eltérhet a leírt esetektől.

Standard

A hotelszoba standard felszereltsége a következő: ágy, éjjeliszekrény vagy polc minden alvóhelynél, szekrény vagy beépített ruhatár, íróasztal vagy asztal, tükör, fali fogas kabátoknak, olvasólámpa. Ezen kívül a szobában lehet televízió, telefon, rádió, stb.

Az alapvető felszereltséghez tartozik a fürdőszoba is - a hotel színvonalától függő berendezéssel. Elvárhatók benne a fürdőlepedők, minden vendég számára szappan, magasabb színvonalú hotelekben hajszárító, mérleg és piperecikkek.

Családi

A családi szoba (rövidítése: FAM) általában a standard szoba bővített változata.

Ezeknek a szobáknak nagyobb az alapterületük. A felszereltség nem tér el jelentősen a fent leírttól - általában azonban több vendég fogadására alkalmas (Pl. nagyobb szekrény, több szék, nagyobb fürdőszoba)

Apartmanok

Az apartmanok (rövidítése: APT) standard felszereltségű szobák, amelyekben van főzősarok, edények és evőeszközök. Az ilyen típusú szobákban önállóan lehet ételt készíteni. Egyes esetekben akár 2 különálló helyiségből is állhatnak (pl. gyerekeknek).

 

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!