Menü

Élelmiszerek a repülőn kézipoggyászban

Élelmiszerek a repülőn kézipoggyászban

Élelmiszerek a kézipoggyászban - mi szállítható?

Élelmiszer szállítása kézipoggyászban és feladott poggyászban - általános feltételek

repülőútra sokszor szeretnénk ennivalót vinni magunkkal arra az esetre, ha ránk törne az éhség. Azonban ilyen esetben rögtön felmerül a kérdés: a szigorú szállítási feltételekre gondolva vajon szabad-e a kézipoggyászba ennivalót tenni?

A válasz erre a kérdésre kedvező az utasokra nézve: egyik légitársaság szabályzata sem tiltja az élelmiszerek szállítását a kézipoggyászban. Az utasok számára hasznos lehet az az információ is, hogy élelmiszer szállítható mind a kézipoggyászban, mind a feladott csomagban. Feladott csomagban gyakorlatilag mindent szállíthatunk, természetesen a biztonsági előírások valamint a mérettel kapcsolatos szabályozások figyelembe vételével. Élelmiszerek a kézipoggyászban - korlátozások

Élelmiszerek a kézipoggyászban és a vámszabályok

A vámszabályok főleg azon élelmiszerek szállításával kapcsolatosak, amelyek az Európai Unión kívülről kerülnének az EU-ba való behozatalra. Ilyen utazások során tilos kézipoggyászban húst, tejterméket, egyéb állati eredetű terméket, valamint zöldséget és gyümölcsöt szállítani.

Ezen kívül utazás előtt célszerű megismerkedni a célország vámszabályaival és azon tranzitországok előírásaival, amelyeket a repülő érint. Előfordulhat, hogy ezek valamelyikébe bizonyos, főként friss élelmiszerek behozatala tilos. Az időben történő információszerzés megelőzi a csomaggal való gondokat a repülőtéren.

Kézipoggyászban szállítható élelmiszertípusok

A légitársaságok nagy részében kézipoggyászban szállítható élelmiszer korlátozások nélkül. A feltétel, hogy annak eredeti csomagolásában kell lennie és a minőségmegőrzési időnek láthatónak kell lennie.

Különös figyelmet érdemelnek a gyorsan romló termékek, mert egyes légitársaságok megtilthatják azok felvitelét a fedélzetre. Ezért a biztonság kedvéért ellenőrízd, hogy a légitársaságod szabályai milyenek, főleg hosszabb utak előtt.

Indulás előtt nem szabad elfeledkezni arról sem, hogyan szállíthatók az italok, folyékony és félig folyékony termékek, amelyek kifolyhatnak. A kézipoggyászban összesen 1 liter folyadék szállítható, szétosztva max. 100 ml űrtartalmú kis tartályokra. Ezeket az előírásokat a biztonsági óvintézkedések határozzák meg.

Lejjebb találod azt a listát, amely az EU területére történő néhány termék szállításáról szól.

A termék típusa

Kézipoggyász

Feladott poggyász

Házi sütemények

IGEN

IGEN

Cukorka, keksz, chips, csokoládés szelet

IGEN

IGEN

Az utazás idejére szükséges bébiétel

IGEN*

IGEN

Kolbász, felvágott, húskonzerv

IGEN

IGEN

Leveskocka

IGEN

IGEN

Méz

IGEN**

IGEN

Gyümölcs, zöldség, friss zöldfűszer

IGEN

IGEN

Dobozos vagy üveges ételek, pl. levesek, szószok, kocsonyák, méz, csokoládé

IGEN**

IGEN

Folyékony keleti fűszerek

IGEN**

IGEN

Szószok, levesek, desszertek - por alakban

IGEN

IGEN

Kemény, parmezán típusú sajtok

IGEN

IGEN

Befőttesüvegben található lekvárok, kompótok, befőttek, stb.

IGEN**

IGEN

Befőttes üvegben szállított szárított gomba

IGEN

IGEN

Szilárd halmazállapotú ételek, pl. szendvicsek, keksz, sajt, gabonaszelet, diófélék

IGEN

IGEN

* Bébiétel: gyümölcslé, víz, tej - korlátlan mennyiségben szállítható a kézipoggyászban Ezeket a termékeket a biztonsági ellenőrzéskor jelenteni kell.

** A folyadékok max. 100 ml űrtartalmú üvegekben szállíthatók.

 

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Interested but need more info?
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később