Menü

Hogyan szállítható repülővel sporteszköz?

Hogyan szállítható repülővel sporteszköz?

A légitársaságok lehetővé teszik sportszerek szállítását. Légitársaságtól függően ennek költsége vagy bele van számolva a feladott poggyász árába, vagy külön tarifa vonatkozik rá. Ne felejtsd el hamarabb megvásárolni a szolgáltatást, mert a sportszer feladási költsége a repülőtéren jelentősen magasabb.

Hogyan készítsem elő a sporteszközt a repülős szállítás előtt?

Kerékpár szállítása

  • csavarozd le a pedálokat vagy rögzítsd őket úgy, hogy a kerékbár belsejében legyenek,
  • csavarozd le az első kereket és rögzítsd a vázhoz,
  • a kormányt helyezd a váz mellé és ilyen helyzetben rögzítsd,
  • engedd le a levegőt a gumikból,
  • csomagold be a kerékpárt speciális fólia csomagolásba vagy kartondobozba.

Búvárfelszerelés szállítása

  • a palackot ki kell üríteni,
  • minden szelepet és kapcsolót „kikapcsolás” helyzetre kell állítani,
  • minden áramforrást és lámpát ki kell szerelni.

Búvárfelszerelést csak és kizárólag feladott poggyászként lehet szállítani, amelyre érvényes a megszabott súlyhatár és az esetleges túlsúly költsége.

A felszerelés könnyen sérülő részeit szükség esetén külön biztosítani kell, pl. habszivaccsal kell beborítani. Amennyiben szigonyszórót szállítasz, annak biztosítva kell lenni, a töltények pedig külön csomagolásban kell, hogy legyenek.

Szörfdeszka szállítása

Szörfdeszka a és windszörf deszka szállítása külön tarifa alapján lehetséges, nem számít bele a feladott poggyászba.

Figyelem!
Ha a deszka tömege az egész felszereléssel együtt meghaladja az 50 kilót, szállítása csak cargo szolgáltatás keretei között lehetséges.

Nem minden légitársaság vállalja szörfdeszka és windszörf felszerelés szállítását. Bizonyos olcsó légitársaságoknál azonban ezek is szállíthatók, például a Ryanairnél és a Wizzairnél.

Sílécek és snowboardok szállítása

Sílécek és snowboardok szinte minden légitársaságnál szállíthatók. Az ilyen eszközöket sportfelszerelésként lehet feladni - egy csomagot jelent egy pár síléc kötésekkel és sícipővel (vízisí esetén csak a lécek).

A sílécet a legjobb a megfelelő tokban szállítani.

A sportszerek szállítási költsége légitársaságonként változik. Sok menetrendszerinti légitársaság a feladott poggyászként szállítja a sífelszerelést és nem kér érte külön költséget (pl. a LOT vagy a Lufthansa).

Golffelszerelés szállítása

Olcsó légitársaságok esetén a sportfelszerelés külön költségekkel szállítható, amelyet az adott légitársaság határoz meg. A legtöbb menetrendszerinti légitársaságnál a golfütőket az ingyenesen szállított csomag korlátozásain kívül lehet szállítani, de külön költség nélkül. Ha azonban az ütőket tartalmazó táska nem standard méretű vagy az egész sportfelszerelés súlya meghaladja a megszabott értékeket (általában ez 15 kg), előfordul, hogy a légitársaság külön költséget számít fel.

 

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!